Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مشکلی که امروز با برخی از جریان‌های سیاسی در کشور داریم مسئله جدایی دین از سیاست است امروز هم برخی ها مسائل رهبری و اطاعت از حجت ولی خدا را در کنار اندیشه سیاسی و اقتصادی خود مطرح می کنند و می گویند ما چرا در راس قدرت نیستم و چرا قدرت را به دست نگیریم.

به گزارش خبرگزای فارس از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در مراسم ظهر شهادت امام محمدباقر که با رعایت پروتکل های بهداشتی در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما توفیق درک منای امشب را نداشتیم، اما اینجا سرزمین منای حضرت امام رضا(ع) است خدا را شکر می‌کنیم که این توفیق را به ما دادند که در این سرزمین، عزا و سوگ شما را برگزار کنیم و مردم ارادت خود را به میوه دل شما امام رضا(ع) نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه درخراسان رضوی با بیان اینکه ما باید در این کار یک معرفت‌شناسی خاصی هم از امام باقر (ع) داشته باشیم، گفت: معمولا شخصیت سیاسی ائمه ما بعد از امام حسین(ع) تا موسی ابن جعفر(ع) و بعد از امام رضا(ع) تا وجود اقدس امام زمان(عج) شخصیت سیاسی و نقش آفرینی این امامان بزرگوار در مقابله با جریان غصب و جاعل بنی‌امیه و بنی عباس شخصیت مجهولی است و غالبا شیعیان و علاقه مندان در سیره سیاسی ائمه توجه کمتری دارند.

وی ادامه داد: آنچه مسلم است در چهره سیاسی و شخصیت ولایی امام باقر(ع) ایجاد انقلاب فرهنگی و فکری است که ایشان در آن زمان دست به یک انقلاب فرهنگی زدند و وجود امام صادق تکمیل‌کننده این کار بودند.

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: وقتی حضرت محمد(ص) از راز وجودی امام باقر(ع) برای جابرابن عبدالله انصاری پرده برمی‌دارد می‌گوید تو آنقدر عمر می‌کنی که او را درک می‌کنی او وصی پنجم من است از قول من به او سلام برسان من امیدوارم او علم را می‌شکافد، لقب باقر و باقرالعلوم لقبی است که از طرف پیامبر(ص) به امام باقر(ع) داده شده است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به ایجاد انقلاب فرهنگی امام باقر(ع)، خاطرنشان کرد: در آن موقع هم برای برخی مطرح بود که موقعیت سیاسی جامعه موقعیت سقوط بنی‌امیه بود و دچار ضعف شده بودند با آن ضعف زمان مقتضی یک انقلاب سیاسی بود و برادر امام باقر حضرت زید دست به یک انقلاب سیاسی زد و اگر امام با برادر خود هماهنگ می‌شد و یک قیام جامع شکل می‌گرفت شاید بنی امیه سقوط می‌کرد و خلافت به ائمه می‌رسید، اما چه مانعی داشت امام با برادر خود هماهنگ شوند و حکومت بنی‌امیه را ساقط کنند؟

وی ادامه داد: این مسئله برای برخی از تحلیگران سیاسی سیره ایمه پیش می‌آید، چرا امام انقلاب فرهنگی را بر انقلاب سیاسی ترجیح دادند علت این بود که ائمه در مسیر براندازی مسیر انحراف از ریشه بودند و مردم جوری فکر می‌کردند که حکومت‌داری و سیاست‌مداری یک حقیقتی جدای از دین بوده، اما سیاست و اراده مملکت یک بخش دیگر است.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به ماجرای سقیفه بنی ساعده و غصب خلافت امیر المومنین، گفت: قضیه سقیفه بنی ساعده فقط غصب خلافت امیرالمومنین نبود، بلکه انحراف رهبری بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: امت اسلام به وسیله پیامبر تاسیس شد پیامبر(ص) آن موقع دو رهبری داشتند یکی رهبری مرامی که مردم را در مسیر اجرای قرآن راه می‌بردند، اما یک رهبری سیاسی هم داشتند جنگ و غزوات پیامبر تدبیر رسول الله در اداره امت بود و جریان در مسیر مبعوث شدن پیامبر(ص) ادامه داشت، اما بعد از پیامبر رهبری پیامبر تمام نشده است، این رهبری باید در امت اسلام ادامه پیدا می‌کرد باید رهبری مرامی و سیاسی با هم آمیخته می‌شد بنای امامت هم همین بوده، تلفیقی از رهبری مرامی و سیاسی و در تداوم رهبری پیامبر است.

وی ادامه داد: در واقعه غدیر جمله‌ای که پیامبر() فرمود این جمله عمق دارد، اینکه ایشان فرمودند، هرکه من مولای اویم این علی مولاای اوست عمق فرمایش پیامبر این است که همان طور که من رهبریی مرامی و سیاسی داشتنم این را علی دارد و آنی که بعد از من ادامه دارد تنها اقامه قرآن و احکام آن نیست، بلکه رهبری من است و رهبری مرامی و سیاسی تلفیق شده در حضرت علی(ع) وجود دارد و حضرت به عنوان امام قابل رقابت در قدرت نیست.

آیت‌الله علم‌الهدی متذکر شد: مشکل اصلی که در سقیفه بنی ساعده به وجود آمد این بود که آنها رهبری سیاسی را از رهبری مرامی جدا کردند همه به علم و سیاست و فضیلت حضرت علی(ع)اعتقاد داشتند، اما می‌گفتند مسئله حکومت داری یک چیز دیگر است و دین را از سیاست جدا می دانستند، الان هم هرکس می خواهد بعد از پیامبر حاکم شود باید هر دو رهبری را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه بزرگ‌ترین جنایتی که دستگاه سقیفه بنی ساعده انجام داد تنها غصب خلافت امیرالمومنین نبود گفت: آنها سیاست را دین از دین جدا کرد یعنی گفتند، لازم نیست خلیفه سواد و دین داشته باشد، بلکه باید کشور اداره کند لازم نیست قضاوت و تفسیر قرآن بداند و وقتی مسئله‌ای پیش می امد نمی‌دانستند قضیه شرعی چیست، می‌گفت، چون ابالحسن نیست نمی‌توان قضاوت کرد یعنی امیرالمومنیت را به عنوان افضل امت مورد اعتقاد بود اما کاری کردند که رهبری سیاسی را از مرامی جدا کردند و برای حل این کار باید مسئله به اصل خود باز می‌گشت باید اول مردم این عقیده را پیدامی کردند که رهبر سیاسی باید رهبر مرامی هم باشد نمی‌شود در جهت هدایت و علوم اسلامی یک عنصر دیگری رهبری کند.

وی اظهار کرد: بنابراین اول امام انقلاب فرهنگی کردند تا اعتقاد در مردم به وجود بیاید مردم باید مدیریت جامعه را در رهبری مرامی و جامشین شخص پیامبر(ص) ببینند برای همن امام انقلاب فرهنگی را ترجیح دادند.

آیت‌الله علم‌الهدی یادآور شد: اینکه امام علی(ع) می‌فرمایند روزگار من را اینقدر پایین آورد که من و معاویه را در کنار هم قرار دادند مقصود امام علی(ع) این است که یعنی مردم نمی‌فهمند امام عنصر ساخته شده از سوی خداست و بعد از پیامبر باید رهبری سیاسی و مرامی مردم را به عهده بگیرند آمدند در مسابقه قدرت منی که تقوا و رسالت پیامبر را دارم، من را با پسر هند جگر خوار در یک جایگاه قرار دادند اگر آن روز امیرالمومنین دست به قدرت و شمشیر می‌بردند همه مردم را از شهر بیرون می‌کردند، اما برای اینکه مردم نگویند حکومت در اسلام مسئله قدرت است باید مردم بپذیرند رهبری جامعه اسلامی آمیخته با رهبری مرامی و سیاسی است برای همین امام باقر انقلاب فرهنگی را به انقلاب سیاسی ترجیح دادند به اینکه یک قیام نظامی انجام دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: وقتی رهبری سیاسی و مرامی در یک فرد متمرکز شود جریان دیگری نمی‌تواند با او رقابت کند آنها می خواستند بگویند مسئله سر رقابت است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلی که امروز با برخی از جریان‌های سیاسی در کشور داریم مسئله جدایی دین از سیاست است امروز هم برخی‌ها مسائل رهبری و اطاعت از حجت ولی خدا را در کنار اندیشه سیاسی و اقتصادی خود مطرح می‌کنند و می‌گویند ما چرا در راس قدرت نیستم و قدرت را به دست نگیریم این نیست ما مسلمان و شیعه هستیم شیعه تداوم بخش خط پیامبر است، بعد از پیامبر ما رهبری را به رسمیت می‌شناسیم که رهبر مرامی و سیاسی باشد رهبر سیاسی منهای مرامی را به رسمیت نمی‌شناسیم رقابت در امامت جایی ندارد.

آیت الله علم الهدی یادآور شد: بنی امیه که در واقع سر این سفره نشستند و نان این مسئله را خوردند با امام باقر مبارزه می‌کردند چون امام این خط را باطل کرده بودند و آنها می خواستند بگویند امامت رقابت دارد برای همین هشام امام را از مدینه به شام احضار کرد، روزی که امام وارد دمشق شدند به هشام خبر دادند امام وارد شده او در میدان تیراندازی بود دستور داد امام را به میدان تیراندازی بردند هشام جلو آمد و تیر و کمان را داد به امام و خواست بگوید امام با همه مردم در رقابت است و با مردم عادی یکی است و چون تیراندازی بلد نیست پس به درد رهبری و اداره مملکت نمی‌خورد، امام اول امتناع کرد که این ابطال نظریه هشام بود و سپس با اصرار، امام تیر اول را رها کردند که به دل هدف نشست تیر دوم به چوبه تیر اول و تیر سوم به چوبه تیر دوم نشست امام گفت، اگر 100 تیر هم بیاندازم به همین کیفیت است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: در واقع حضرت ثابت کردند اگر من باقرالعلوم هستم دنیا من را به عنوان اول عالم می‌شناسند و همه متوجه بیت علم امام شدند در همه تخصص‌های مدیریتی حکومتی هم من اول هستم و این واقعیتی بود که امام باقر جا انداختند یعنی با این انقلاب شیعه متشکل شد و جریان شیعه به عنوان جریان فکری اعتقاد ناب مطرح شد که جریان خلافت غاصبانه را به عنوان خلاف می دیدند و در عرصه اعتقاد وباور و قیام اثر داشت.

وی بیان کرد: دستگاه بنی امیه احساس کرد با این کیفیت نمی‌تواند با امام زندگی کند بحث مقابله با شخص حاکم نیست بلکه امام دارند اساس تز حکومتی را دارند از بین می برند برای همین دیدند نمی تواند مقابله کنند برای همین تصمیم کرفتند امام را به شهادت برسانند در واقه همه شهادت ائمه نقطه شکست دشمن بود، چراکه مستاصل بود برای همین دست به کشتن امام می‌زدند برای همین دست به شهادت امام باقر زدند.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: شهادت امام هم به این شکل بود که خلیفه یک استر اهدایی به امام داد و خواست با ان یم دور میدان شهر بچرخند تا مردم نظر داشتن خلیفه را به امام بدانند، امام با علم به اینکه در آن استر و در زین آن چه چیزی است و زهرآلود است به زور حاکم مدینه بر استر سوار شد و یک دور دور میدان مدینه گشتند پاها براثر زهر متورم شده بود و زهر اثر کرد که منجر به شهادت امام باقر(ع) شد.

گفتنی است؛ مدیحه سرایی امیر عارف و ذکر مصیبت اهل بیت بخش دیگری از این مراسم بود.

انتهای پیام/ 70061

منبع: فارس

کلیدواژه: دین آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی رهبری مرامی و سیاسی آیت الله علم الهدی سقیفه بنی ساعده انقلاب فرهنگی بعد از پیامبر انقلاب سیاسی رهبری سیاسی امام باقر ع شهادت امام برای همین پیامبر ص بنی امیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۹۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)